tbz17Trio Balkanske žice, međunarodno priznati trio, izvodi svoju originalnu gitarsku muziku, fuziju balkanske, jazz, swing, latino i klasične muzike. Rezultat je autentična, atraktivna muzika, sa prefinjenim ukusom i jedinstvenom interpretacijom. Oni su izmislili šestoručno sviranje na jednoj gitari i to je njihov zaštitni znak.

 

Koncerti

 

Trio intenzivno nastupa širom sveta, kao gost velikih festivala (World, Jazz, klasičnih gitarskih ...) i koncertnih dvorana. Svirali su u SAD-u, Kanadi, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Rusiji, Moldaviji, Slovačkoj, Češkoj, Finskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Španiji, Velikoj Britaniji, Litvaniji, Estoniji, Norveškoj , Francuskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Takođe održavaju majstorske radionice i kurseve za učenike gitare, kao i predavanja bazirana na muzici Balkana.

 

Nagrade

 

Prva nagrada i statua Delfina za najbolji instrumentalni ansambl, na internacionalnom festivalu Music World 2004 u Italiji u Fivicanu.

Prva nagrada u kategoriji World Music, na internacionalnom takmičenju za kompoziciju, USA Songwriting Competition 2005, sa kompozicijom Vodenica, koju je napisao Nikola Starčević, a izveo Trio Balkanske žice.

 

Diskografija

 

CD1 Balkan Guitars - Trio Balkan Strings 2004

CD2 Water-mill (Vodenica) - Trio Balkan Strings 2007

DVD Trio Balkan Strings - Live in Belgrade 2010

CD3 Balkan Carpet (Balkanski ćilim) - Trio Balkan Strings 2013

CD4 LIVE - Trio Balkan Strings 2014

 

Komentari

 

"Posvećenost Trija Balkanske Žice muzici Balkana i srednje Evrope inspiriše. Gitarska interpretacija ove muzike je čudesna. Zaista dobro!"  John McLaughlin

 

''S ponosom podržavamo Trio Balkanske Žice, njihov talenat je izvanredan!'' Bob Archigian (La Bella Strings)

 

''…Ovo je zaista jedinstven komad gitarske umetnosti, koji bi svaki ljubitelj muzike želeo da dobije…'' Srajan Ebaen (Six Moons World Music).

 

Linkovi

 

www.starcevic.co.rs

www.facebook.com/triobalkanstrings

www.youtube.com/balkanstrings

www.twitter.com/balkanstrings

www.myspace.com/triobalkanstrings

www.reverbnation.com/triobalkanstrings

https://soundcloud.com/trio-balkan-strings

logo v5

Kontakt/Pratite nas
Tel: +381 64 2129765
Mail: info@balkanart.org.rs
FacebookSoundCloudTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
Website Security Test