DOB 6504BALKANOFONIJA je vokalno-instrumentalni sastav koji svira muziku sveta obojenu Balkanom, originalno pisanu muziku i tradicionalne pesme i svetske hitove u novom ruhu. Muzika koju izvode je spoj balkanske, ciganske, latino, klasične i pop muzike. Članovi benda su svirali na mnogim world music, classical i jazz festivalima i poznatim salama širom sveta, kao Internacionalni Dom muzike - Moskva (Rusija),  Glenn Gould Studio – Toronto (Kanada), sala Kolarčeve zadužbine - Beograd (Srbija), Jazzkaar Festival - Talin (Estonija),  Kustendorf fest (Srbija), Ethno Jazz Festival – Vroclav (Poljska), International Ethno Jazz Festival – Kišinjev (Moldavija)… 


 

                                                  

                                                                          ČLANOVI:

 

DOB 6530NIKOLA STARČEVIĆ (gitara), rođen  1980, živi u Beogradu. Gitaru je diplomirao 2003.  na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović i sada radi kao prof. gitare u Beogradu. Komponuje i izvodi različite muzičke stilove, u različitim muzičkim sastavima. Mnogi umetnici u svetu izvode i snimaju njegove kompozicije. Ostvario je brojne nastupe širom sveta kao član Trija Balkanske Žice, Dua Starčević, a i kao solista i frontmen benda Balkanophonia. Predsednik je udruženja Balkan art, koje se bavi zastupanjem umetnika i promovisanjem muzičke umetnosti u svetu i kod nas, sa naglaskom na umetnosti sa balkanskog podneblja.

Od brojnih nagrada koje je osvojio kao kompozitor i izvođač, najznačajnije su:

Prva nagrada na JoAnn Falletta 2007 Buffalo, New York-USA, internacionalnom kompozitorskom takmičenju za klasičnu gitaru za kompoziciju Asiana V i

Prva nagrada u kategoriji World music na internacionalnom kompozitorskom takmičenju USA Songwriting Competition 2005, za kompoziciju Vodenica, koju izvodi Trio Balkanske žice.

"Čist i visoko nadaren muzički talenat, sa veoma maštovitim umom..." Angelo Gilardino

 

DOB 6472MAJA IVANOVIĆ (vokal) , rođena 11.06.1982. godine u Surdulici. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za etnomuzikologiju u klasi Dr.Dimitrija Golemovića i Dr. Olivere Vasić. Bavila se istraživačkim radom u oblasti etnomuzikologije i etnokoreologije, zapisala preko 300 vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih numera. Kao vokalni solista nastupala sa tradicionalnom grupom Kulin ban i Vetrovi sa Balkana. Učestvovala je na međunarodnim festivalima u Bugarskoj, Grčkoj, Rumuniji, Mađarskoj...Od 2011. godine učestvuje kao član stručnog žirija na saboru trubača u Guči. Od 2010.godine  radi u privatnoj osnovnoj školi Vladislav Petkovic Dis u Beogradu kao profesor muzičke kulture.

 

tbz19ŽELJKO STARČEVIĆ (bas gitara) - rodjen je 1986., živi u Beogradu. Završio je srednju muzičku školu: ''Davorin Jenko'' u Beogradu, odsek za klasičnu gitaru, u klasi prof. Aleksandra Hadži-Djordjevića. Diplomirao je na odseku za klasičnu gitaru FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. U toku školovanja osvojio je nekoliko nagrada na republičkim takmičenjima i festivalima. Svira različite vrste muzike. Član je akustičnog gitarskog sastava: "Trio Balkanske žice" u kome sa ocem i bratom svira i aranžira originalnu balkansku muziku. Izdavač njihovog CD-a u Srbiji je PGP RTS- Beograd, a u izdanju  Sunset-France-PlayaSound od martu 2004. prisutan je u celom svetu. Trio na koncertima izvodi balkansku muziku za trio a Željko sa bratom Nikolom ( Duo Starčević ), klasičnu i modernu gitarsku muziku.

 

 

 

 

 

 

Linkovi:

www.soundcloud.com/balkanophonia

www.facebook.com/Balkanophonia

logo v5

Kontakt/Pratite nas
Tel: +381 64 2129765
Mail: info@balkanart.org.rs
FacebookSoundCloudTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
Website Security Test