nikola2Nikola Starčević je rođen 1980, živi u Beogradu. Gitaru je diplomirao 2003.  na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović i sada radi kao prof. gitare u Beogradu. Komponuje i izvodi različite muzičke stilove, u različitim muzičkim sastavima. Mnogi umetnici u svetu izvode i snimaju njegove kompozicije. Ostvario je brojne nastupe širom sveta kao član Trija Balkanske Žice, Dua Starčević, a i kao solista i frontmen benda NS & Balkanophonia. Predsednik je udruženja Balkan Art, koje se bavi zastupanjem umetnika i promovisanjem muzičke umetnosti u svetu i kod    nas, sa naglaskom na umetnosti sa balkanskog podneblja.

10590434 306799286167762 4944590694276828589 nDuo Starčević intenzivno nastupa širom sveta, kao gost velikih festivala (World, Jazz, klasičnih gitarskih ...) i koncertnih dvorana. Nastupali su u SAD-u, Kanadi, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Rusiji, Moldaviji, Slovačkoj, Češkoj, Finskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Španiji, Velikoj Britaniji, Litvaniji, Estoniji, Norveškoj , Francuskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Nikola i Željko takođe održavaju majstorske radionice i kurseve za učenike gitare i učestvuju u radu žirija na gitarskim takmičenjima.

tbz1Trio Balkanske žice, međunarodno priznati trio, izvodi svoju originalnu gitarsku muziku, fuziju balkanske, jazz, swing, latino i klasične muzike. Rezultat je autentična, atraktivna muzika, sa prefinjenim ukusom i jedinstvenom interpretacijom. Oni su izmislili šestoručno sviranje na jednoj gitari i to je njihov zaštitni znak.

  

nsb4Balkanofonija je vokalno-instrumentalni sastav koji svira muziku sveta obojenu Balkanom, originalno pisanu muziku i tradicionalne pesme i svetske hitove u novom ruhu. Muzika koju izvode je spoj balkanske, ciganske, latino, klasične i pop muzike. Nastupaju kao trio: gitara, harmonika i vokal, ali i u prosirenom sastavu, koji uključuje perkusije, bas, prateće vokale.

 

logo v5

Kontakt/Pratite nas
Tel: +381 64 2129765
Mail: info@balkanart.org.rs
FacebookSoundCloudTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
Website Security Test